Buikvet meten

De plaats waar het buikvet zich ophoopt in het lichaam zal bij mannen anders zijn dan bij vrouwen. Bij jonge vrouwen die meestal een peervormig lichaam hebben zal het vet vooral rond de heupen en op de buik te zien zijn terwijl dat bij mannen ophoopt op buik en borst.

Om buikvet te voorkomen moet je er voor zorgen dat je niet meer energie tot je neemt dan je dagelijks ook weer kan verbranden. Wanneer er eenmaal te veel aan buikvet aanwezig is zal je dus meer energie moeten verbranden dan je tot je neemt. Dan zal de energie uit het buikvet worden aangesproken en dus verminderen.

Buikvet meten

Buikvet meten

Voor het buikvet meten is je buikomtrek een goede graadmeter. Voor het buikvet meten leg je de centimeter om je middel. Doe dit niet strak maar zodanig dat de centimeter goed aansluit. Wanneer je uitademt meet je het langste deel van je taille. Deze is tussen de onderzijde van je ribbenkast en de bovenzijde van je heupbot.

Omtrek mannen

  • Kleiner dan 94 cm geen verhoogd risico
  • 94 – 102 cm nadering gevarenzone
  • Groter dan 102 cm Sterk verhoogd risico

Omtrek vrouwen

  • Kleiner dan 80 cm geen verhoogd risico
  • 80-88 cm nadering gevarenzone
  • Groter dan 88 cm sterk verhoogd risico

De juiste weegschaal om je buikvet te meten

buikvet meten personenweegschaalEen goede indicatie van je echte hoeveelheid vet kan je ook meten door middel van een goede personenweegschaal met deze functie.

Medisana heeft heel wat goede en toch betaalbare weegschalen die je vetpercentage kunnen meten binnen enkele seconden.